4 tips voor meer wintergezelligheid met raamdecoratie

Koning Winter is in het land. Het wordt sneller donker, de vrieskou sluipt binnen en er staat rijm op de ramen. De winter is hét seizoen om te cocoonen en het extra gezellig te maken. En dat begint bij de juiste raamdecoratie! Want geef toe, onaangeklede ramen verspreiden koude en kilte: de temperatuur daalt en de sfeer zakt mee onder nul. Kleed je ramen dus extra warm aan voor instant gezelligheid! Wij verklappen hoe.

1. Raamdecoratie als must voor grote ramen

Overdag zijn grote ramen een perfecte bron van natuurlijk licht. Maar tijdens donkere winterdagen zijn het ’s morgens en ’s avonds grote zwarte, kille vlakken. En dat is helemaal niet gezellig! Met gordijnen breng je de nodige warmte en knusheid in huis: voor zonsopgang én na zonsondergang.

2. Toveren met textiel

Ook de winterse kou komt via de ramen geleidelijk naar binnen. Gelukkig hebben vouwgordijnen en/of overgordijnen een isolerend effect, vergelijkbaar met dat van een spouwmuur. Zodra jij je gordijnen dichtschuift blijft de kou achter het gordijn hangen. Met vouw- en overgordijnen sla je dus twee vliegen in een klap: je kleedt de koude raamoppervlakken warm aan en je houdt de koude beter buiten.

3. Mee met de wintertrend Wooly

De ultieme stof voor winterse warmte en gezelligheid is wol. Maar als raamdecoratie is dit natuurlijke materiaal niet vormvast en onderhoudsvriendelijk. Daarom maken wij onze klanten blij met de nieuwst innovatie in stoffen raamdecoratie: Wooly! Een 100% synthetische textielsoort met de look & feel van natuurlijke wol, maar alle voordelen van een synthetische stof.

4. Houd je van hout? Ga voor lamellen

Stoffen raamdecoratie is de meest voor de hand liggende manier om warmte en gezelligheid naar binnen te brengen. Maar vergeet ook de warmte van hout niet! In strakke en in Scandinavische interieurs kunnen houten lamellen evenveel knusheid brengen. Hout is zelfs de perfecte aanvulling in een interieur waar al kwistig gestrooid wordt met sfeervol textiel: tapijten, kussens en dekentjes. Wil je nog meer lezen over onze houten lamellen? Bekijk dan ook de pagina houten jaloezieën.

Winterse gezelligheid start met raamdecoratie

Nu is het jouw beurt: bekijk je raamdecoratie met een kritisch oog of vraag raad aan onze woonadviseurs tijdens een bezoek van onze showroom aan huis. Deze tip krijg je alvast gratis: durf kiezen voor een koele tint zoals ijsblauw wanneer je gaat voor raamdecoratie met een warme textuur zoals Wooly. Het contrast is verrassend mooi!

Wil je graag dat de Qurtinz showroom vrijblijvend bij je langs komt? Maak dan een afspraak.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.