Alles wat je moet weten over gordijnen

Gordijnen, je kan niet zonder. Het is en blijft toch één van de grootste dilemma’s wanneer je ervoor kiest je woning (opnieuw) in te richten of tijdens een verhuis. Het aanbod is zó groot en de keuze in kleuren, materialen en texturen is enorm. Uiteraard helpen we je graag met die keuze en dit doen we alvast door je een paar handige weetjes mee te delen. We noemen ze: “alles wat je moet weten over gordijnen.”

Waarom heb je gordijnen nodig?

Uiteraard is privacy één van de belangrijkste redenen. Niemand houdt er toch van als de buren of toevallige passanten gezellig kunnen binnenkijken? Door gebruik te maken van gordijnen, aluminium of houten lamellen, vouwgordijnen, rolgordijnen of tal van andere soorten raamdecoratie hou jij de pottenkijkers lekker buiten. Wist je dat gordijnen daarnaast ook het geluid in je kamer of woning kunnen dempen zodat deze niet hol klinkt? Super toch!

Een andere belangrijke reden is uiteraard het behouden van de ideale temperatuur. Met gordijnen hou je in de zomer de warmte buiten terwijl je in de winter lekker kan genieten van een gezellige kamertemperatuur. Zalig! Uiteindelijk mogen we ook niet vergeten dat gordijnen je interieur écht wel afmaken, ze bepalen voor een groot deel de uitstraling van je inrichting.

Waarop moet je letten als je gordijnen koopt?

Uiteraard is alles afhankelijk van de stijl van je interieur. Heb je een landelijk interieur, kies je voor een industriële look of hou je liever van een klassiek interieur? Dan kunnen daarvoor tal van verschillende soorten raamdecoratie gebruikt worden.

Meten is weten, alles staat of valt met de nauwkeurige opmeting van je raampartijen. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen met onze showroom aan huis. Onze adviseurs komen volledig gratis en geheel vrijblijvend bij je langs om je het gepaste advies te geven. Wil je het toch zelf een kans wagen? Zorg er dan voor dat je bij elk raam de afstand van het plafond tot aan de onderste rand van waar je gordijn moet komen perfect meet.

De reden waarom je gordijnen nodig hebt kan ook erg verschillend zijn. Is het de bedoeling dat je de warmte/koude in de verschillende seizoenen buiten houdt? Wil je je kamer verduisteren? Ben je enkel op zoek naar gordijnen om je interieur net dat tikkeltje éxtra af te werken? Ga je voor een zonwerende of verduisterende voering? De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos! If you need help, we’re here for you!

Hoe kies je de juiste kleur voor je gordijnen?

De gepaste kleuren kiezen voor je gordijnen, het is helemaal nog zo simpel niet. Gelukkig staan onze adviseurs met plezier klaar om je een handje te helpen. Het is steeds een goede keuze om de kleur van je gordijnen af te stemmen op je interieur. Hou daarnaast ook rekening met het type vloer van je woning, dan pas kan je op zoek gaan naar matchende gordijnen. Tip: maak voor je interieur steeds een moodboard op en hou je aan de kleuren die je daar gebruikt. Zo ben je er altijd zeker van dat alles past!

Wil je op safe spelen? Kies dan voor gordijnen met een neutrale kleur, zo ben je er zeker van dat ze steeds in je interieur zullen passen, ongeacht welke inrichting je verkiest.

Ben je er helemaal klaar voor je interieur een make-over te geven? We helpen je graag! Doe beroep op onze showroom aan huis en ontdek ons uitgebreide aanbod aan raamdecoratie met je eigen ogen of breng ons gewoonweg een bezoekje in één van onze Inspiration Houses.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.