Breng kleur in je interieur: tips voor een zonnige woning

Ben jij het zonnetje in huis of doet je interieur je woning stralen? Met de juiste kleur tover je je interieur zo om in een zomerse setting. Pas deze tips toe en zet de gin-tonic maar klaar!

Kies vrolijke kleuren

Tropische kleuren brengen energie in je leefruimtes. Op zoek naar sprekende zomerkleuren? Je haalt inspiratie uit zomerfruit, zoals het rood van lekkere aardbeien of het oranje van een rijpe cavallionmeloen.

Of je kiest voor de kleuren van een zalig dagje aan op het strand: de blauwgrijze zee en het grijsbeige zand zijn een perfecte match.

Hou je liever vast aan zachtere kleuren? Pastelkleuren blijven een geslaagde formule. Met bijvoorbeeld schelproze, amandelgroen of poederblauw breng je rust in je woning en haal je toch de zomer in huis.

Ga voor de zomer dus voor:

  • felle, energieke kleuren
  • rustgevende, zachte strandkleuren
  • of klassieke pastelkleuren

Combineer met neutrale tinten

Pas op voor een overkill met je accentkleuren. Je kiest best enkele felle, heldere of net zachte, verrassende tinten uit. Die gebruik je voor enkele wanden of accessoires.

Daarnaast voorzie je neutrale kleuren, zoals grijs, zwart, bruin en wit. Zorg hierbij steeds voor een goede balans. Bij een evenwichtige verdeling breng je energie en persoonlijkheid in je interieur, zonder het te druk te maken.

Een vakantiehuisje aan het strand en op zoek naar de warme zeebries door je haren? Kies dan blauw als accentkleur. In combinatie met wit droom je zo weg naar een Grieks eiland. Op en top zomergevoel, met slechts twee kleuren.

Zeg het met accessoires

Hou je de wanden liever wat neutraler? Loods dan levendige kleuren binnen in je interieur via accessoires. Daarmee kan je volop experimenteren en variëren, zonder ingrijpende veranderingen.

Denk bij accessoires aan kussens, vazen of tapijten. Of zeg het met raamdecoratie. Gordijnen, lamellen of shutters in een zonnige tint doen wonderen. Kies je voor inbetweens – semi-transparante gordijnen op maat – dan haal je bovendien extra veel licht binnen. En geef toe: weinig dat zo hard ‘zomer’ schreeuwt als een woonruimte die baadt in natuurlijk licht.

Een zomers interieur en een zonneproof oplossing combineren? Ontdek warmtewerende gordijnen. Die zijn voorzien van een speciale coating die het zonlicht weerkaatsen.

Meer raamdecoratie op maat? Contacteer ons. Een van onze experten komt graag bij je langs met de Qurtinz-showroom aan huis.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.