De 10 voordelen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een uiterst veelzijdig type gordijnen. Niet alleen dragen ze bij tot de gezelligheid in huis. Ze passen bij zowat ieder interieur en zijn beschikbaar in allerlei formaten. Daarnaast zijn ze ook een compacte oplossing. Waardoor je ruimte meteen een heel pak luchtiger lijkt. De andere 10 voordelen van het Inside vouwgordijn van Qurtinz? Die ontdek je hier.

1. Gepatenteerde technologie

Ten eerste kiest Qurtinz voor voor het Belgische Inside. De Inside vouwgordijnen beschikken over een zelfregulerend, gepatenteerd hulsje met een veer. Dit houdt de stof mooi strak gespannen. Dat veertje varieert in sterkte. Naar gelang de afmetingen van het gordijn en het gewicht van de stof. Zo geeft elk gordijn het beste resultaat.

2. Patent in het kwadraat

Onze vouwgordijnen hebben een ultrasoon knoopsgat. Een watte? Het betekent zoveel als het voorkomen van rafels. En ervoor zorgen dat de baleinen op een eenvoudige en snelle manier uit de stof kunnen genomen worden, voor een makkelijke reiniging van het gordijn, bijvoorbeeld. Deze techniek is gepatenteerd. En bewijst al jaren haar kwalitatieve meerwaarde.

3. Oogje in het zeil

We gaan voor nog meer kwaliteit. En dit dankzij de versterkte oogjes in de vouwgordijnen die netjes weggewerkt zitten. Dat betekent niet alleen een extra versteviging, maar ook bye-bye aan vervelende, loskomende oogjes.

4. Oog voor detail

Wie kiest voor kwaliteit, heeft ook aandacht voor details. Daarom zijn de zijzomen van Inside vouwgordijnen blind gestikt. Zo zijn er vooraan geen stiksels zichtbaar. En blijft de stof egaal. En dit voor de volledige collectie aan stoffen. Verticale naden zijn bij ons uit den boze.

5. Makkelijke montage

Met een universele wand- en plafondsteun is het plaatsen van de vouwgordijnen ongelofelijk makkelijk en snel. Het in- en uitklikken gebeurt zonder gereedschap. En bovendien zonder beschadigingen aan de muur of plafond.

6. Steeds vormvast

De baleinen van een Inside vouwgordijn zijn niet vervormbaar. Hoe we dat garanderen? Omdat ze niet uit aluminium maar uit glasvezel gemaakt worden. Je gordijn blijft dus ten allen tijde mooi strak.

7. Onopvallende ringen

In vouwgordijnen zitten ringetjes. In dit geval zijn het de kleinste in hun soort. Zo garanderen ze de stevigheid zonder opvallend aanwezig te zijn. Ze zijn transparant gemaakt, in een hoogwaardig, kleurvast polycarbonaat. Daarnaast zijn ze ook uv-bestendig.

8. Eenvoudig reinigen

Boven de onderzoom hebben we een opening gelaten. Dat is geen fout in de fabricage, maar wel om de onderlat makkelijk te verwijderen zonder gereedschap of naaigerief. Alle onderdelen van het vouwgordijn kunnen makkelijk gedemonteerd worden voor een grondige reiniging.

9. Optimale bescherming

Je gordijnen sieren je ramen dag in dag uit. Bij regen en bij zonneschijn. Om de kleurvastheid te garanderen en je gordijnen te beschermen tegen rechtstreeks zonlicht, zijn de vouwgordijnen uitgerust met een zonneflap. Geen verkleuringen, donkere of lichte strepen op je gordijn dus.

10. Strak resultaat

De zomen van de Inside vouwgordijnen zijn aan elke zijde 3 centimeter breed. Dat hebben we bestudeerd en uitgemeten. Dit betekent dat we een mooie, egale afwerking voor ieder raam bekomen, bijvoorbeeld. Zonwerend of verduisterend. Modern of klassiek.

Interesse in de vouwgordijnen van Inside? Maak een afspraak. Onze experts tonen je met plezier de mogelijkheden.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.