De geschikte raamdecoratie om je studentenkot in te richten

Spannend! Het nieuwe schooljaar staat bijna terug voor de deur. Ben jij één van de gelukkigen die dit academiejaar op kot gaat? Wordt Gent, Leuven, Kortrijk, Antwerpen, Hasselt, … of eender welke stad jouw nieuwe thuis voor de komende maanden? Leuk! Aangezien je als student veel tijd zal doorbrengen in je studentenkamer is het uiteraard wel fijn om een tof plekje te creëren, waar je je volledig thuis voelt. Nood aan enkele tips & tricks om je studentenkamer volledig in te richten? We’ve got you covered! Met onze hulp tover je je studentenkamer in een mum van tijd om tot een echt (feest)paleis!

Neutrale kleuren in je studentenkamer

Is je studentenkamer eerder aan de kleine kant? Da’s geen probleem! Met behulp van een rustig kleurenpalet of lichte kleuren kan je je studio of kamer meteen een stuk groter laten lijken. Kies voor wit, beige of pasteltinten en creëer zo een rustig plekje waar je zonder zorgen kan studeren, of eventjes kan ontspannen, want dat is ook belangrijk natuurlijk!

Wil je het geheel liever wat stoerder of hou je van een industriële inrichting? Kies dan voor raamdecoratie die daarbij aansluit zoals donkere jaloezieën zoals houten lamellen of aluminium lamellen in een zwarte of donkergrijze kleur.

Scheiding van je kamer

Niemand houdt ervan om uit bed te stappen en meteen tegen het bureau aan te botsen, dat is een beetje te veel van het goede. Wil je je studentenkamer opdelen in verschillende ruimtes? Kies dan voor een gordijn als scheidingswand. Het is niet enkel een creatieve maar ook super gezellige manier om je kamer in verschillende hoeken in te delen. Een overgordijn of glasgordijn is hiervoor de geschikte raamdecoratie.

Privacy in je studentenkot

Uiteraard is privacy in je studentenkot ook belangrijk. Nieuwsgierige buren maken zo geen schijn van kans om even binnen te gluren. Daarom is het ook belangrijk om goed na te denken over welk type raambekleding het best past. Hulp nodig? We helpen je graag een handje! Als je het graag erg donker hebt in je kamer, dan zijn verduisterende gordijnen de ideale match. Een overgordijn is daarom de geschikte keuze om je ruimte zo donker te houden. Wil je het graag wat moderner? Ook een verduisterend rolgordijn houdt het licht voldoende buiten, daarnaast helpen ze je ook om tijdens de zomer de hitte buiten te houden. Zowel overgordijnen als rolgordijnen bestaan in een waaier van kleuren, zo zit er zeker iets bij dat volledig aansluit bij je interieurwensen.

Heb je ooit al eens gehoord van textielfolie? Ook dit type van raamdecoratie kan perfect dienst doen om de inkijk in je studentenkamer te minimaliseren. Textielfolie is een budgetvriendelijke transparante stof die je snel en makkelijk op je ramen kan aanbrengen. Overdag kan je probleemloos naar buiten kijken en geniet je van voldoende daglicht terwijl je tegelijk ook probleemloos kan genieten van jouw privacy. Wist je trouwens dat je textielfolie ook heel goed kan combineren met overgordijnen, handig toch?

Ben je er nog niet helemaal aan uit welk type raamdecoratie nu 100% geschikt is voor de inrichting van je studentenkot? Geef ons een seintje! Maak een afspraak in één van onze Inspiration Houses of geniet gewoonweg van onze showroom aan huis!

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.