De juiste lamellen of jaloezieën voor jouw woning of gebouw

Je wil de voordelen van gordijnen? Maar dan met een grotere flexibiliteit? Met lamellen en jaloezieën bepaal je zelf de mate van lichtinval. En dus de privacy in je woning of kantoor. Dankzij de vele materiaalkeuzes en verschillende uitvoeringen is er altijd één die perfect bij je inrichting aansluit. En zo maak je de juiste keuze.

Waarom lamellen of jaloezieën kiezen?

Naast een andere uitstraling, bieden lamellen en jaloezieën vooral maximale vrijheid. Wil je ze gedeeltelijk of volledig open of dicht? Kies hoeveel licht en privacy je wil. Horizontale jaloezieën op de verdieping geven je wel licht maar geen inkijk, bijvoorbeeld. Op klaarlichte dag, bij valavond en ’s nachts.

Wil je naast de flexibiliteit van lamellen of jaloezieën ook een oplossing die 100% verduistert? Dan combineer je jaloezieën naadloos met verduisterende gordijnen. In de passende stijl, uiteraard.

Verticale lamellen of horizontale jaloezieën

De romantische sfeer van horizontale lamellen. Ook jaloezieën genoemd. Of het strakke effect van verticale lamellen? Beide hebben uiteindelijk hun specifieke voordelen. Net als de materialen. Zo zijn horizontale jaloezieën vaak een oplossing voor ramen of deuren die nog geopend moeten worden. Of ramen waar weinig ruimte rondom is. Alvast enkele voordelen van de meest populaire types.

De voordelen van aluminium jaloezieën

 • Hedendaagse uitstraling.
 • Ideaal voor een modern of industrieel interieur.
 • Veel kleurcombinaties.
 • Combineerbaar met klassieke elementen.
 • Materiaal laat weinig licht door.
 • Ideaal voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer.
 • En bovendien geschikt voor ramen met weinig ruimte.

De voordelen van houten jaloezieën

 • Allereerst de sfeer en gezelligheid in de ruimte.
 • Vervolgens de grote variatie in houtsoort en kleur.
 • Hoge thermische en akoestische isolatie.
 • Zowel voor een landelijk als modern interieur.
 • Bovendien kunnen sommige houtsoorten ook in de badkamer.

Shutters

Ben je op zoek naar een oplossing voor ramen in uitzonderlijke vormen? Voor een “erker”? Of andere moeilijk toegankelijke plaats? Dan bieden shutters vaak een oplossing. Deze houten raamdecoratie wordt steeds volledig op maat gemaakt. Een extra voordeel is dat deze soms aan het 6% BTW-tarief kunnen aangeboden worden.

Verticale lamellen in textiel of kunststof

Horizontale lamellen bestaan in aluminium of hout. Maar verticale lamellen bestaan ook in textiel of kunststof. Voor schuiframen zijn ze praktischer dan horizontale jaloezieën, bijvoorbeeld. En bovendien winnen deze producten terug aan populariteit. Maar ze zijn niet toepasbaar in elk interieur. Uiteindelijk staat je Qurtinz-specialist ook hier voor je klaar.  Samen komen we tot een eindresultaat in harmonie, met optimaal gebruikscomfort.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.