De meerwaarde van verduisterende gordijnen

Je hebt vast al van verduisterende gordijnen gehoord. Ze zijn ideaal om een ruimte volledig donker te maken. In je slaapkamer of woonkamer bijvoorbeeld. Toch bieden ze nog heel wat meer verrassende voordelen waar je op het eerste zicht misschien niet aan denkt. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Wat zijn verduisterende gordijnen?

Verduisterende gordijnen houden het daglicht buiten in ruimtes waar je daar het meeste nood aan hebt. Gaande van je slaapkamer en woonkamer tot je bureau. Handig dus wanneer je snel wakker wordt bij de eerste zonnestralen of wanneer je op kantoor je computerscherm niet goed meer kan lezen.

Geniet van de duisternis

Verduisterende gordijnen maken het donker in de kamer. Verrassend is dat niet. Heerlijk wanneer je geen licht in je slaapkamer kan verdragen of om nieuwsgierige voorbijgangers geen kans op inkijk te geven. Hoe donker je het maakt? Dat kies je zelf.

Half verduisterend of in between

Qurtinz biedt een ruime waaier aan stoffen en mogelijkheden. Zo hebben we ook een ruime waaier aan in between stoffen. Deze zorgen voor privacy maar zorgen wel nog voor voldoende lichtinval.

Transparante stoffen

En natuurlijk bestaan er ook nog stoffen die bijna volledig transparant zijn. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor moderne glasgordijnen of voile gordijnen.

Geef warmte geen kans

Naast sfeer en gezelligheid brengen verduisterende gordijnen ook warmte of koelte met zich mee. De dikkere stoffen hebben namelijk een isolerende functie. De koude wintermaanden zijn net nog een pak knusser geworden, nietwaar?

Hou geluid buiten en geniet van een zalige nachtrust

De goede isolatiewaarden van verduisterende gordijnen maken dat ze ook een akoestische functie hebben en dus geluiddempend werken. Ze zijn dus optimaal voor een goede nachtrust en om straatlawaai buiten te houden.

Tal van mogelijkheden

Naast het grote aanbod aan moderne en klassieke stoffen, kan je kiezen voor verschillende types gordijnen. Zo zijn er vouwgordijnen die je dicht tegen het raam hangt zodat er langs de zijkanten geen licht naar binnen piept. Er bestaan vandaag ook al rolgordijnen in een verduisterende stof. Let op dat je voor verduisterende cassettes kiest. Zo is de donkerte gegarandeerd.

Esthetiek

Omdat verduisterende gordijnen vaak vollere, dikkere stoffen zijn, stralen ze een heel luxueuze vibe uit. De perfecte manier dus om je ruimte meteen naar een hoger niveau te tillen. De andere voordelen krijg je er bovenop.

Verduisterende gordijnen zijn er dus niet alleen om goed te kunnen slapen of om het tijdens de wintermaanden extra gezellig te maken. Ze zijn een meerwaarde voor je interieur in alle seizoenen. Boek snel je afspraak voor onze showroom aan huis.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.