De voordelen van gordijnen op maat

Je hebt bij enkele leveranciers van raamdecoratie op maat offertes gevraagd. Gelijk heb je. Nu schrik je wat van het prijsverschil tussen deze aanbieders. Je moet weten dat er verschillende nuances zijn die de ene winkel goedkoper of duurder maken dan de andere. We leggen je even uit waarom.

Waarom kiezen voor gordijnen op maat een goed idee is

Gordijnen nemen een aanzienlijke rol in je interieur op zich. Niet alleen zijn ze een belangrijk esthetisch element, ze vervullen ook enkele functionele aspecten. Denk maar aan het buitenhouden van de zon of pottenkijkers of het verduisteren van een ruimte. Natuurlijk kan je kiezen voor eenvoudige standaardgordijnen, maar hou in je achterhoofd dat dit een snelle oplossing is. Deze goedkopere exemplaren boeten in aan kwaliteit en schoonheid ten opzichte van degelijk maatwerk.

De ene gordijnstof is de andere niet

Van een stof die 30 euro per lopende meter kost mag je niet dezelfde verwachtingen hangen als aan een stof van 90 euro per lopende meter. Logisch? Ja. Een groot prijsverschil? Dat ook. Maar dat uit zich dubbel en dik in de kwaliteit van beide stoffen. In stof 1 zal bijvoorbeeld katoen verwerkt zitten waardoor je heel aandachtig moet zijn bij het wassen ervan. Van stof 2 zal je een leven lang genot hebben.

Stevige montage

Wil je na een wasbeurt nog steeds genot hebben je gordijnen, dan wil je ze ook gedurende die periode vlot open en toe kunnen doen. In het prijsverschil tussen standaard- en maatgordijnen zit ook een montage met degelijke, kwalitatieve systemen inbegrepen. Geen gordijnen die scheef hangen of die je maar half dicht krijgt. Wel mooi aansluitende exemplaren waar je dag in dag uit plezier aan beleeft.

Oog voor details

Kiezen voor kwalitatief maatwerk is ook een keuze voor een gedetailleerde uitwerking. Zo zullen alle stiksels blind gestikt zijn en verticale naden ten stelligste vermeden worden. Waar nodig wordt een zonneflap of beschermende coating voorzien. En dit zijn slechts voorbeelden. Doorgedreven maatwerk is alles in het licht stellen om je gordijnen perfect in vorm en mooi strak te houden.

Goede service

Stel: je montagesysteem hapert, de bediening is stuk of er breekt een element af. Bij de ene leverancier betaal je herstelkosten, bij de andere geniet je van een levenslange service en kosteloze vervanging van onderdelen. Dat bepaalt mee de levensduur van je gordijnen op maat. En van je tevredenheid.

Kiezen voor Belgisch

Een belangrijke factor in het prijsverschil van de stoffen zit hem in de makelij ervan. Wie produceert in landen met lage lonen, kan de prijs drukken. Maar helaas ook de kwaliteit. Kies dus voor een leverancier die produceert in eigen land: van het weven van de stoffen en het op maat maken van de systemen tot de confectie.

Een extra voordeel is dat je ook in de toekomst nog bij dezelfde leverancier terecht kan voor een gordijn met dezelfde stof.

Genieten van de bovenstaande voordelen? Neem contact op met Qurtinz. Het gemak van onze showroom aan huis en onze levenslange service krijg je er bovenop.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.