Een homogeen interieur

Een interieur kan kleurrijk, sober of heel licht zijn. Maar één ding is altijd hetzelfde: we streven naar een samenhangend geheel en homogeen interieur. De perfecte combinatie tussen kleuren, materialen, vormen en het leven waar we met ons gezin van genieten in de woning.

Een minimalistisch kleurenpalet

Een homogeen interieur kan bereikt worden door met een sober kleurenpalet te werken. Je kiest dan één hoofdkleur uit, en varieert met dezelfde kleur in een lichtere en donkerdere variant. Zo ontstaat er een ton-sur-ton effect. Ton-sur-ton wordt ook wel toon-op-toon in genoemd het Nederlands. Het is dus een kleurenpalet van verschillende schakeringen in dezelfde kleur. Je kan dit afwisselen met hier een daar een accent, maar het gaat in dit palet vooral om eenvoud.

Spanning in het interieur

Een homogeen interieur betekend niet dat het niet spannend mag zijn! Als er te veel spanning en contrast is, leidt dat gouw tot chaos. Om de chaos buiten de deur te houden is het belangrijk om te werken in grote gebaren. Denk aan grote meubels, grote vlakken en grote elementen. Less is more! Kies maximaal drie kleuren uit en voer die tot in detail door in meerdere ruimtes. Door diverse ruimtes in hetzelfde palet mee te nemen ontstaat eenheid en rust.

Hoe creëer je een homogeen interieur?

Schets voor jezelf een interieur palet, een moodboard kan hier goed bij helpen. Knip plaatjes uit welke je aanspreken en plak deze bij elkaar. Welke kleuren vindt je mooi? Welke materialen? Zijn er eye-catchers waar je mee wilt spelen?

Nadat je het moodboard hebt gemaakt kun je de ruimte gaan invullen. Kies eerst de hoofdkleur en vul deze aan met een donkere toon om diepte te creëren. Ga je voor spanning, kies dan ook een accent kleur.

Ga bij de hoofdmeubels, zoals de zetel, eettafel en de kast, voor groot. Een mooie zetel werkt uitstekend als statement in de woonkamer. Als laatste kijk je naar de aankleding. Pas de accessoires, het tapijt en de gordijnen aan op het palet wat je nu al hebt staan. Op deze manier ontstaat er een prachtig homogeen interieur.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.