Een kleine ruimte? Zo lijkt ze dubbel zo groot!

Net verhuisd naar een appartement of kleiner huis? Zoon-of dochterlief plezieren met raamdecoratie op kot? Wil je in een kleinere kamer toch dat ruimtegevoel behouden? Onder het motto “klein is fijn” helpen deze tips en tricks je om de kamer ruimer te doen lijken.

Hou het luchtig

Vermijd zware donkere gordijnen. Kies voor lichte doorschijnende exemplaren die de ramen niet te veel bedekken wanneer ze open zijn. Zo creëer je maximale lichtinval. Wordt het snel warm in de kamer en heb je toch graag een zonwerende oplossing voor overdag? Jaloezieën of rolgordijnen in combinatie met lichte overgordijnen vormen de perfecte combinatie.

Lichte kleuren

Ga voor lichte, heldere tinten in plaats van donkere kleuren. Lichte kleuren reflecteren het licht waardoor je een groter ruimtegevoel krijgt. Denk hierbij niet enkel aan wit of grijs. Probeer eens een kleurtje. Waarom geen frisgroene of lichtroze tint?

Natuurlijk hoef je niet zomaar een kleur te kiezen. Stem je keuze af op je meubels en op de kleur van raamkozijnen. Combinaties van lichte kleuren met blank hout passen bijvoorbeeld perfect binnen de rustgevende Scandinavische interieurs.

Optische illusie

Bij kleine ramen kies je best voor lange gordijnen die helemaal van het plafond tot op de grond hangen. Dit oogt niet alleen chique, het doet de kamer ook groter lijken. Win-win.

Een ander trucje is om gordijnen te gebruiken die breder zijn dan de ramen en deze een stuk te laten doorlopen over de muur. Zo creëer je de illusie van grote, brede ramen.

Rustig decoreren

Kies voor effen gordijnen in plaats van drukke patronen. Toch fan van een exemplaar met motiefjes? Ga dan voor grote patronen zoals subtiele bloem decoraties of strepen. Hou bij strepen wel rekening met het gewenste effect. Horizontale strepen maken de ruimte groter. Met verticale strepen zorg je er dan weer voor dat de kamer hoger lijkt.

Nog enkele trucjes van de foor

Gordijnen zijn een handige manier om de illusie van ruimte te creëren. En we hebben nog enkele andere hulpmiddeltjes in petto:

  • Kies voor enkele meubelstukken in glas of doorzichtige materialen. Meubels op poten zorgen ook voor meer ruimtegevoel.
  • Zet één grote eyecatcher in je decoratie. Dat is minder druk dan allerlei kleine kunstwerken.
  • Denk eens aan een hangplant. Een leuke afwisseling in plaats van planten op de grond.
  • Plaats een spiegel op een strategische plaats, tegenover een raam bijvoorbeeld. Spiegels weerkaatsen het licht waardoor de ruimte groter lijkt.

Genoeg inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan? Ontdek ons ruime assortiment aan gordijnen. Maak nu een vrijblijvende afspraak voor persoonlijk advies.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.