Gordijnen maken de wintermaanden extra gezellig

Een warm fleecedekentje, een lekkere thee met kaneel en een melancholische film op het tv-scherm terwijl buiten de bladeren van de bomen verkleuren en dier aan een diepe slaap. Heb jij ook al zo’n zin in de herfst- en wintermaanden? Wij alvast wel. En misschien zitten onze gordijnen daar wel voor iets tussen.

Tijdens de herfst en winter brengen we met z’n allen graag een stevige, extra portie sfeer in huis. Wat als we je zeggen dat je die gezelligheid een heel jaar lang kan aanhouden? Gordijnen zijn de sfeermaker in een interieur. Enkele tips.

Sfeer binnenshuis

Wie gezelligheid zegt, denkt verduisterde ruimtes met hier en daar wat sfeerverlichting. Laat gordijnen nu net die verduisterende functie vervullen. Niet enkel om je kamer donker te maken, maar ook om je privacy te waarborgen. Kan je het grijze herfstweer even niet aan? Laat je gordijnen lekker toe en doe alsof de wereld even niet bestaat.

Knus en warm

Gordijnen hebben ook een isolerende functie. In de zomer houden ze de zon buiten en in de winter blijft de warmte binnen. Win-win, toch? Daarnaast werken gordijnen ook geluiddempend. Ideaal dus voor een betere akoestiek in je woonkamer. Laat die kerstmuziek maar knallen.

Beken kleur

Hoe je gordijnen er uitzien, is natuurlijk belangrijk. Wil je een statement maken? Ga dan voor gordijnen met een print. Dat kan gaan van een subtiel motiefje tot een groot patroon. Het ene houdt je interieur rustig, het andere brengt leven in de brouwerij. Kleur heeft hetzelfde effect. Kies je voor een pittige kleur, een donker accent of een neutrale tint? Of maak en combinatie van twee kleuren. Het komt de sfeer in je woning alleen maar ten goede.

Vergeet de stof niet

Ook stoffen dragen bij tot de sfeer in huis. Zo is velvet een zeer warm en stoer materiaal en straalt linnen een eerder rustige, neutrale indruk uit. Of wat dacht je van houten jaloezieën? Schrik er zeker niet voor terug om twee types gordijnen en stoffen te combineren voor een optimaal gezellig resultaat.

Zie je door de bomen eventjes het bos niet meer? De specialisten van Qurtinz komen met plezier bij je langs. Maak je afspraak eenvoudig online en zet de koffie maar klaar.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.