Gordijnen voeden allergieën? Ontdek 5 alternatieven in raamdecoratie

Kamp je met allergieën zoals huisstofmijt en hooikoorts? Dan krijg je vast de kriebels van klassieke gordijnen. Maar wees gerust, er zijn genoeg alternatieven om jou dat gezellige, warme gevoel van privacy te geven, zonder de bijbehorende ongemakken. Je wilt toch niet de hele dag thuis zitten niezen? Onze Qurtinz-raamdecoratiespecialisten zetten de 5 beste alternatieven op een rij:

1. Gordijnen in kunstvezelstoffen of polyesterstoffen

Synthetische stoffen, ofwel kunstvezel- of polyesterstoffen, zijn jouw beste optie om de traditionele look van gordijnen te bekomen, zonder de stoffige nadelen. Want kunstvezelstoffen voeren vocht af en daar is huisstofmijt dol op. Bovendien was je gordijnen in polyesterstoffen in een handomdraai, zodat je je woning perfect stofvrij houdt. Mooi meegenomen!

2. Stoffen of screens met pvc-coating

Stoffen of screens met een pvc-coating bouwen verder op het bovenstaande principe van de kunstvezelstoffen, maar bieden tegelijk het beste van twee werelden: een natuurlijke basisstof mét een beschermende toplaag in pvc-coating. Of zo’n pvc-jasje voor jou volstaat test je gemakkelijk uit bij een bezoek van onze showroom aan huis.

3. Gordijnen in projectstoffen

Ziekenhuizen en scholen, horecazaken en kantoren, … in gebouwen waar veel mensen samenkomen hangen zogenaamde projectstoffen. Deze kunstvezelstoffen zijn speciaal ontwikkeld om allergische reacties te voorkomen. Bovendien bieden ze extra voordelen: ze zijn gemaakt van vlamvertragende vezels, ze zijn uiterst onderhoudsvriendelijk, enzovoort. Vraag snel raad aan jouw specialist van Qurtinz.

4. Houten jaloezieën of shutters

De gemakkelijkste manier om de nadelen van stoffen gordijnen te vermijden is een ander materiaal kiezen. En het warmste alternatief voor stof is hout! Houten jaloezieën en houten shutters vervullen dezelfde functies als klassieke gordijnen, maar ze prikkelen je allergieën niet. Houten jaloezieën creëren daarbij een strakke look, houten shutters kleden het best landelijke interieurs aan.

5. Aluminium jaloezieën

Fan van een strakke, industriële look? Dan zijn ook aluminium jaloezieën een prima keuze. Deze 100% stofvrije optie is onderhouds- en gebruiksvriendelijk. Bovendien kies jij de look van je aluminium lamellen: houd je het bij strak grijs of geef je je aluminium jaloezieën een kleurrijk jasje?

Allergieën? Kies nu jouw raamdecoratie

Overtuigd van jouw keuze? Of twijfels? Boek nu een bezoek van onze showroom aan huis en ervaar zelf het effect van onze alternatieven voor natuurlijke gordijnen.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.