Hou je hoofd koel met onze isolerende raamdecoratie

De zomer is in het land en de temperaturen gaan terug de hoogte in. Het wordt dus dringend tijd om even stil te staan bij manieren om de warmte komend seizoen buiten te houden. Wist jij dat raamdecoratie meer functies heeft dan enkel esthetisch? Wij bieden namelijk ook raamdecoratie met een isolerende functie aan, zodat jij met de correcte raamdecoratie jouw temperatuur in huis kan regelen.

Koel zonder airconditioning?

Isolerende raamdecoratie zijn dus gordijnen of shutters die ervoor zorgen dat jij de temperatuur in huis gemakkelijker kunt regelen. In de winter willen we uiteraard zoveel mogelijk licht en warmte binnen terwijl we er in de zomer alles aan doen om ons huis koel te houden. De keuze van jouw raamdecoratie kan dus een grote invloed hebben op de temperatuur binnenshuis.

Shutters & jaloezieën

De absolute winnaar wat betreft warmtewering zijn de houten shutters en jaloezieën waarbij de materiaalkeuze ervoor zorgt dat een groot deel van de warmte tegengehouden wordt. Hierbij maakt het niet uit of de jaloezieën verticaal of horizontaal ophangen of als ze uit textiel, PVC of aluminium bestaan. Wil je jouw kamer koel houden? Sluit de shutters of jaloezieën dan volledig en geniet van de heerlijk frisse ruimte.

Dubbele plissé gordijnen

Een andere optie zijn de dubbele plissé gordijnen. Door hun honingraatstructuur wordt er een stilstaande luchtlaag gecreëerd die isolerend werkt. De dubbele structuur zorgt er niet enkel voor dat de lucht tussen de stoffen de warmte tegenhoudt, maar ze heeft ook een verduisterende functie dankzij de aluminium bestanddelen.

Overgordijnen

Ten slotte kunnen ook overgordijnen dienen als warmtewerende raamdecoratie. Hierbij is de keuze van de stof cruciaal. Het is namelijk zo dat de meeste verduisterende stoffen ook een warmtewerende functie hebben. Indien je toch voor een lichter kleur van stof kiest, raden we aan om een zo dik mogelijk stof of extra voering te voorzien om nog meer te isoleren.

Wil jij jouw huis summerproof maken waarbij je de temperatuur steeds onder controle hebt? Maak dan zeker hier een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs en laat jou begeleiden bij jouw keuze. Onze gordijnen worden namelijk niet enkel op maat gemaakt, maar onze medewerkers komen met plezier bij je thuis langs om alles op te meten en de vele mogelijkheden te bespreken. Laat je intussen inspireren door onze voorgaande realisaties.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.