in Eeklo

Lichtrijk interieur door overgordijnen met linnenlook in Eeklo

Voor dit ruime en open dakappartement was het belangrijk om zoveel mogelijk licht te laten binnenkomen en een gevoel van eenheid te creëren.

Voor welke producten werd gekozen?

In welke ruimtes?

Meer over deze realisatie

Daarom gebruikten we voor de woonkamer, die overgaat van een half afgescheiden bureau over de zithoek tot de eetkamer en keuken, overal dezelfde overgordijnen. Deze werden opgehangen aan een subtiele, strakke en tevens ook vlakke rail, die door de volledige ruimte doorloopt. Om ervoor te zorgen dat deze rail slechts subtiel aanwezig is, werkten we met een witte uitvoering.

Voor de stof van de overgordijnen kozen we voor een soepele, natuurlijke stof met linnenlook. In de stof zijn heel wat kleuren verwerkt die subtiel aanwezig zijn: lichte grijze contrasten met tal van aardetinten in de ondertoon. Hierdoor creëer je een zacht contrast dat mooi blendt met de reeds aanwezig kleuren en materialen. Doordat er met een kwalitatieve stof met grote lichtbescherming gewerkt wordt, was het niet nodig om bij deze lichte tinten een extra zonwerende voering toe te voegen.
Deze stijl werd doorgetrokken in beide slaapkamers, al werd hier wat meer kleur toegevoegd om meer gezelligheid te creëren. Daarnaast werd er een verduisterende voering toegevoegd om een goede nachtrust te garanderen. Voor de logeerkamer werkten we met een wollige stof in een ijsblauwe tint. Voor de grote slaapkamer werd een zachte pastelgroene stof gebruikt.
Er bleven nog twee ramen over die een ietswat meer praktische oplossing nodig hadden. In de wasplaats werd een rolgordijn in screenstof geplaatst en in de gang gebruikten we een mat zwarte, aluminium jaloezie. Er werd voor aluminium gekozen omdat het pakket van een houten jaloezie, in opgetrokken toestand, te groot zou zijn om het raam nog te kunnen openen. De jaloezie zorgt voor een aangename lichtinval in de gang en gebruikt de beperkte ruimte tussen beide muren optimaal.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.