Kleur bekennen met gordijnen: raamdecoratie als kleuraccent

Raamdecoratie is meer dan louter functioneel, goedgekozen gordijnen zijn de perfecte manier om kleur te brengen in jouw interieur. Want kleuren geven je woning meer persoonlijkheid en karakter. Bovendien beïnvloeden ze het ruimtelijke effect van een kamer: donkere kleuren verkleinen de ruimte, lichte kleuren vergroten ze. Qurtinz helpt jou de juiste kleuren kiezen voor gordijnen:

1. Gordijnen of raamdecoratie in neutrale tinten

Met raamdecoratie in neutrale kleuren zit je altijd goed: denk aan wit, beige, grijs, bruin, zwart en alle varianten daartussen. Met neutrale gordijnen kun je alle kanten op en zit je voor jaren goed. Want zelfs als je je interieur drastisch verandert blijven je gordijnen tijdloos mooi. Geen wonder dat neutrale tinten het populairst zijn voor raamdecoratie.


2. G
ordijnen of raamdecoratie in sprekende kleuren

Mag het iets meer zijn? Durf dan te kiezen voor raamdecoratie met een spatje kleur:

  • Blauwe gordijnen of raamdecoratie

Blauw brengt frisheid, koelte en een gevoel van rust in huis. In slaapkamers is het alsof je de lucht mee naar binnen trekt. In andere ruimtes bouw je een instant pauzeknop in. Welke tint blauw verkies jij: subtiel ijsblauw, warm azuurblauw, rijk oudblauw of diep nachtblauw?

  • Gele gordijnen of raamdecoratie

Met gele gordijnen haal je de zon in huis: van citroengeel tot vanille, van banaan tot oker, geel maakt je instant gelukkig en tovert meteen een glimlach op je gezicht. Vooral ruimtes die in het noorden of oosten liggen varen wel bij een warme opkikker met geel.

  • Rode gordijnen of raamdecoratie

Rood is ongetwijfeld de warmste kleur van het kleurenwiel, maar pas op: doseren is de boodschap. Want rood activeert en dat kan een onrustig effect geven. Kies je tinten rood dus goed: van zacht watermeloen over vrolijk tulpenrood tot diep bordeaux of warm wijnrood.

  • Groene gordijnen of raamdecoratie

Haal de natuur in huis! Groene gordijnen zijn een goed idee voor huizen die midden in het groen liggen. Zo trek je de natuurlijke tinten van buiten naar binnen en vorm je van buiten en binnen één naadloos geheel. Van fris munt over zacht olijf, of van pittig dennengroen tot modern appelgroen. Er is een groene tint voor elk interieur.

  • Oranje gordijnen of raamdecoratie

Van pompoen over sinaasappel tot subtiel zalm, je hebt oranje in alle kleuren. Oranje vormt een vrolijk en zacht alternatief voor rood: even warm, maar iets subtieler. Oranje contrasteert bovendien prachtig met blauw, maar combineert ook verrassend met rood, roze en paars. De perfect kleur voor durvers!

  • Paarse gordijnen of raamdecoratie

Paars brengt een zweem van mysterie en creativiteit met zich mee: van zacht lila over viooltjespaars tot rijk aubergine, het effect van paars is altijd onverwacht, rijk en bijzonder. Het brengt direct je geest tot rust, maar wekt tegelijk frisse ideeën op.


50 tinten gordijnen

Zie je door de kleuren het gordijnenbos niet meer? Klop dan bij Qurtinz aan voor een reis door verschillende tinten raamdecoratie.
Boek bovendien een bezoek van onze showroom aan huis om het effect van jouw favoriete kleuren met je eigen ogen te zien.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.