Lichte slaper? Verduisterende gordijnen maken groot verschil

Een verduisterend gordijn is geen luxe, maar een must. Onderzoek wijst uit dat het kleinste beetje licht je slaap-waakritme verstoort. Een goed verduisterde kamer is dus cruciaal voor een goede nachtrust en slechte slapers bekijken hun raamdecoratie best met een kritisch oog. Is jouw slaapkamer 100% verduisterd of piept er toch wat zonlicht door de ramen? Dan maken die zonnestralen jou – zeker in de lente en de zomer – vroeger wakker dan gewenst.

Zalig slapen dankzij een verduisterend gordijn

Welke raamdecoratie verduistert het best en welke verduisterende gordijnen vind jij het mooist? Maak je keuze uit 5 types verduisterende gordijnen:

 1. Verduisteringscassette voor 100% duisternis
  Werk je in ploegen en slaap je vaak overdag? Dan is een verduisteringscassette jouw meest slaapzekere oplossing. Geen straaltje licht komt de kamer binnen, want je raam is hermetisch afgesloten. Bovendien krijgt het oog ook wat, want de afwerking is perfect strak.
 2. Verduisterende overgordijnen
  Houd je van de gezellige, warme uitstraling van overgordijnen? Kies dan voor verduisterende overgordijnen van vloer tot plafond. Zo voorkom je dat er daglicht door de plafond- of vloerplooien schijnt.
 3. Verduisterende rolgordijnen
  Verkies je de strakke look van verduisterende rolgordijnen? Hang ze dan niet in de raamopeningen maar voor je ramen, zodat ze de zijopeningen mooi overlappen. En zorg er voor dat ze breed genoeg zijn om die zijdelingse lichtinval te voorkomen.
 4. Verduisterende vouwgordijnen
  Fan van verduisterende vouwgordijnen? Kies dan voor iets bredere exemplaren, opnieuw om zijdelingse lichtinval te beperken. Vouwgordijnen hang je gewoonlijk op 3 cm van de muur.
 5. Verduisterende duette-plisségordijnen
  Verduisterende duette-plisségordijnen zien er niet alleen fijn en elegant uit, ze zijn ook heel gebruiksvriendelijk dankzij het easy click-systeem.

Verduisterende gordijnen? Vraag advies op maat

Twijfels? De raamdecoratie-experten van Qurtinz presenteren alle opties vrijblijvend bij je thuis met een showroom aan huis. Zo kies je in alle rust en comfort wanneer het jou past: overdag, ’s avonds of in het weekend.

PS Vergeet zodra je wakker wordt de gordijnen niet open te gooien. Natuurlijk daglicht zorgt voor de aanmaak van dopamine, een geweldige bron van energie.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.