Met warmtewerende gordijnen bestrijd je de hittegolf

Het kwik steeg de voorbije zomers geregeld boven de 35 graden. Buiten is het dan ondraaglijk warm en die hitte sluipt ook onze huis- en slaapkamers binnen. Hoe hou je die extreme warmte buiten zonder te investeren in dure en energieverslindende airconditioning? Met warmtewerende gordijnen. Deze tips en tricks zetten je alvast op weg.

Drink voldoende water, smeer je goed in met zonnecrème, hou ramen en deuren gesloten. Het zijn trucjes die we allemaal toepassen wanneer we de thermometer de 35 graden zien naderen. Ze helpen wel eventjes, maar zijn niet meer dan lapmiddelen.

Vind je zo’n koelinstallatie in je interieur maar niets? Past zo’n uitgave momenteel niet in je plannen? Of vind je dit alles behalve milieuvriendelijk? Dan zijn gordijnen de oplossing. Die zijn er in allerlei types, kleuren en voor ieders budget.

We vatten de talrijke voordelen van gordijnen tegen de hitte even voor je samen. Gordijnen zijn:

  • een duurzaam alternatief
  • een extra vorm van isolatie
  • een esthetische oplossing
  • voor ieders budget
  • snel en makkelijk te installeren
  • gezonder dan airconditioning

De basis

Naast ramen en deuren, hou je beter ook je gordijnen gesloten tijdens een hittegolf. Dat is des te leuker als ze perfect in je interieur geïntegreerd zijn. Het is ook nuttig. Zo’n 30% van de warmte in huis komt binnen via de ramen. Door ze gesloten te houden, hou je de temperatuur gemakkelijk enkele graden lager. Zet ’s avonds de ramen en deuren open en laat een frisse bries door je huis gaan om het kwik nog wat verder naar beneden te halen.

Warmtewerende gordijnen

Ze zijn de beste keuze zijn en gezellig donker. Warmtewerende gordijnen laten het zonlicht niet binnen en houden de warmte ook buiten. Eigenlijk zijn ze extra isolatielaagje voor woning. Ze hebben meestal een lichtgekleurde voering. En we weten allemaal dat lichte kleuren beter zijn op warme dagen dan donkere. Waarom? Omdat wit het licht weerkaatst en zwart het licht – en dus ook de warmte – absorbeert.

Een uiterst strakke oplossing

Ook zonwerende screen kunnen een oplossing bieden tegen de hitte. Deze rolgordijnen in screenstof worden over de hele lengte van je raam geplaatst en zijn manueel of elektrisch te bedienen. De doorkijkgraad en mate van verduistering bepaal je zelf. Een praktische én esthetische oplossing want de screens zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren zodat ze perfect bij je interieur passen.

Tot slot is ook textielfolie een makkelijke en snelle oplossing. Deze is wel in beperkte mate hittewerend en werkt het best in combinatie met een ander type raamdecoratie.

Benieuwd wat voor jouw huis de beste oplossing is? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak bij onze showroom aan huis. Onze experts bestuderen samen met jou de mogelijkheden.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.