Niet te missen interieur trends in 2019

Wat vliegen de dagen toch voorbij. Voordat je het weet zitten we alweer in januari! Ga lekker zitten in je favoriete zetel en lees de interieur trends welke je niet mag missen in 2019.

Dé kleur trends voor 2019

En met kleur, dan bedoel ik écht kleur. Zwart, wit en grijs behoren in het verleden. Brown is the new black! Kies niet één kleur, maar kies er drie of vier, of misschien wel vijf.

Warme kleurtinten

Heerlijk toch, thuiskomen in een warm nest. Hoe ideaal is het om die sfeer te verkrijgen door enkel voor de juiste kleuren te kiezen? Zwart en wit zijn harde kleuren, ze geven een groot contrast met andere kleuren waardoor ze soms erg fel en hard over kunnen komen. Daarom gaan we in 2019 voor zachtere tinten. Beige is een erg mooie basis tint, vrijwel alle warme tinten zijn hier moeiteloos mee te combineren. Maar met enkel beige ben je er nog niet. Maak een mooie combinatie met bruin, terracotta, of wijnrood. Of ga nog iets verder outside-the-box, ga voor paars of aubergine. Haal die warmte maar binnen! Faal blauw gaan we ook nog vaker zien en (oker)geel is zeker ook nog niet uit het zicht verdwenen. Een mooi accent bij deze kleuren is messing. Messing is een goudkleur maar dan verweerd. Het heeft een wat meer ruwe look. Dit accent maakt het plaatje helemaal af, met een stoer, rauw randje. Is het ruwe randje net iets té, en ga je liever voor je wat chiquer? Kies dan voor glanzende objecten als accessoires of als meubels. Want zelfs de glazen tafel mag weer tevoorschijn komen!

Chique materialen voor 2019

Welke materialen kies je nu in het nieuwe interieur? Het gaat onwijs goed met de economie en ook denken we steeds vaker aan het milieu. Is het product van plastic of een ander niet duurzaam materiaal? Dan laten we het steeds vaker staan. Het is ook niet gek dat het aanschuiven is bij de kringloopwinkels en dat er steeds meer gerecycled wordt. In 2019 gaan we dan ook voor chique en duurzame materialen: fluweel, glas, marmer en natuurlijke materialen als linnen, hout en rotan.

Dessins gaan we ook steeds vaker zien. Als in gelaagdheden, een verweerde look, of het echte ruwe randje van het materiaal. Ruwe dessins als een gevlochten rotan of bewerkt glas zijn niet te missen. In 2019 gaan dessins meer over structuur dan over een aangebracht patroon. Een item kan er zomaar uit zien alsof het jaren op de zeebodem gelegen heeft. Die verweerde look is uniek, het heeft een verhaal en geen een is hetzelfde. Kijk, dat is nou een persoonlijk interieur.

Planten in het interieur

Komend jaar gaan we niet voor more, more, more, maar kiezen we voor minder planten. We gaan dan wel voor de grote variant. Planten worden een echt statement. Geen urban jungle, maar enkele grote planten mogen het interieur vergroenen. De kleur groen gaan we trouwens minder zien dan voorheen. Enkel nog in de planten of als accent.

Raamdecoratie anno 2019: Er zijn weinig andere dingen te noemen welke een ruimte zo aankleden als raamdecoratie. Maar welke raamdecoratie kies je nu in 2019?

Ga voor volle, rijke, warme stoffen. Een rijke structuur geeft instant warmte af aan de ruimte. Wil je het neutraal houden? Kies qua kleur dan voor een beige of een cappuccino tint. Ga je voor een statement? Kijk dan eens naar kleuren als bordeauxrood of dieppaars. Een zachte tint zal eerder inblenden in het geheel, waartegen een diepe tint als aubergine eruit zal springen en om aandacht zal vragen als een echte eye-catcher. Wil je graag inspiratie opdoen? Kijk dan hier.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.