Raamdecoratie voor je badkamer? Ontdek de top 5 van onze experts

Als er één kamer is in huis waar je absolute privacy verdient is het wel je badkamer. Maar welke raamdecoratie houdt nieuwsgierige blikken efficiënt buiten én is perfect bestand tegen vocht en warmte? Onze experts selecteerden de 5 beste raamdecoratie-opties voor badkamers. Want je wilt toch niet dat je raamdecoratie beschimmelt of zijn vorm verliest door het tropische klimaat in je wellness-paradijs?

1. Textielfolie

Glazen ramen en deuren strak en discreet bekleden tegen pottenkijkers doe je snel en vakkundig met textielfolie: de folie voelt even streelzacht als elke andere raamdecoratie in textiel en is op maat gesneden. Je hebt dus geen ophangsysteem nodig en je verliest geen kostbare badkamerruimte. Dankzij een schimmelwerende behandeling is onze textielfolie bovendien perfect geschikt voor badkamers: overdag geniet je van 100% privacy met een minimum aan lichtverlies. ’s Avonds vraagt het kunstlicht om extra verduistering, bijvoorbeeld via rolluiken. Extra voordeel: met een vochtig microvezeldoekje maak je jouw textielfolie in een wip weer schoon.

2. Rolgordijn in screen

Screenstof is perfect afwasbaar en dus vochtbestendig. Dat maakt rolgordijnen in screenstof perfect geschikt als raamdecoratie voor je badkamer. Bovendien kun je door de meeste screens wel naar buiten, maar niet naar binnen kijken. ’s Avonds, met kunstlicht vraagt dit wel om een extra privacy-oplossing. Tenzij je kiest voor een screen die geen inkijk toelaat, natuurlijk: niet naar binnen, maar ook niet naar buiten. Ga je voor een screen in een lichte tint, zoals wit of beige, dan verlies je bovendien een minimum aan natuurlijk zonlicht.

3. Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën of lamellen bieden het beste van twee werelden: wil je privacy, dan sluit je je lamellen. Wil je maximaal zonlicht, dan draai je ze open. Bovendien is aluminium perfect bestand tegen vocht, want roestvrij. Het populairste formaat voor badkamerlamellen zijn jaloezieën van 50 mm, maar je kunt ook voor 25 mm kiezen. Aluminium lamellen garanderen zowel overdag als ’s avonds voldoende privacy, zonder dat je een opgesloten gevoel krijgt. Voor wie houdt van strak en industrieel.

4. Houten jaloezieën

Wel fan van de praktische kant van aluminium lamellen, maar niet van de industriële look & feel? Kies dan voor de houten variant en geniet van een warme uitstraling met cachet en karakter. Wees bovendien gerust: houten jaloezieën voor badkamers zijn gemaakt van baswood, een houtsoort die beter bestand is tegen vocht dan paulowniahout. Mag het iets meer zijn? Kies dan voor houten lamellen in stijlvol abachihout, ofwel tropisch hardhout, de crème de la crème in badkamerdecoratie.

5. Houten shutters

Landelijk interieur? Dan zijn houten shutters misschien jouw favoriete optie? Houten shutters geven je badkamer een gezellige, warme look. Bovendien creëren ze sfeervolle lichteffecten en vormen ze een luxueus alternatief voor lichtere, houten jaloezieën. Tijdloos effect gegarandeerd!

Kies nu jouw favoriete raamdecoratie voor in de badkamer

Duidelijke voorkeur? Of twijfels?
Boek nu een bezoek van onze showroom aan huis en zie met je eigen ogen het effect van de verschillende opties in raamdecoratie voor badkamers. Kiezen was nog nooit zo gemakkelijk!

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.