Raamdecoratie with benefits voor je veranda

Wie beweert dat je moet kiezen tussen functioneel of gezellig als het op veranda raambekleding aankomt, heeft het fout. Stijlvolle gordijnen geven toegevoegde waarde aan het interieur en gaan tegelijk oververhitting door de zon tegen. Een win-win van formaat. En dat is nog niet alles.

Gezonder dan airconditioning

Heb je na een dagje shoppen in de zomer ook vaak hoofdpijn of een kriebel in de keel? Dat is meestal het gevolg van de krachtige airco’s in winkels. Airconditioning die op volle snelheid blaast, is nu eenmaal niet zo gezond. Met warmtewerende gordijnen heb je een alternatieve veranda raambekleding waar je niet ziek van wordt. Bovendien verbruikt je raamdecoratie geen elektriciteit terwijl ze de hitte buiten houdt.

Kleur (en stijl) bekennen

Een egale stof, een speels motiefje of een smaakvol patroon: net zoals bij gewone gordijnen heb je ook bij warmtewerende gordijnen quasi eindeloze keuzemogelijkheden. Dat treft. Zo vind je gegarandeerd raamdecoratie die aansluit bij de stijl van je woning en veranda. Van modern tot rustiek.

Zonwerende rolgordijnen

Traditionele gordijnsystemen in warmtewerende stof werken prima als extra isolatielaag op zomerse dagen. Zie je het liever wat strakker? Kies dan voor rolgordijnen in screenstof als veranda raambekleding. De screens beslaan de volledige lengte van je raampartijen. Je kan ze manueel of elektrisch bedienen. En ook de mate van verduistering en doorkijk bepaal je zelf.

Hou het hoofd koel

Eens de warmte binnen zit tijdens een hittegolf is het een hele uitdaging om je veranda weer aangenaam fris te krijgen. Ze buiten houden is gelukkig grotendeels een kwestie van goed gebruik van je warmtewerende gordijnen. Volg deze vuistregels dus nauwgezet op.

  • Hou – naast je gordijnen – ook ramen en deuren gesloten tijdens een hittegolf.
  • Is het ’s avonds buiten koeler dan binnen? Dan zet je de ramen en deuren wel best wagenwijd open.
  • Kies voor bleke gordijnen. Wit weerkaatst het zonlicht, terwijl zwart het absorbeert. En dat is net wat je niet wil.
  • Bonustip: vul een emmer water, stop er je voetjes in en laat je huisgenoot een verfrissend drankje maken. Schol!

Jouw veranda transformeren tot je favoriete ontspanningsplek op een hete dag? Qurtinz maakt warmtewerende raamdecoratie met architecturale meerwaarde.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.