Speciale ramen? Deze gordijnen en raamdecoratie werkt!

Ronde ramen of ovale ramen, superhoge of superbrede ramen, driehoekige of trapeziumvormige ramen, … Ramen met speciale vormen aankleden is niet gemakkelijk, maar niet onmogelijk! De experts van Qurtinz adviseren delen alvast hun advies.

1. Ronde ramen en ovale ramen

De meest elegante manier om ronde of ovale ramen aan te kleden is met textielfolie. Je bekleedt het raam zelf, zodat het nog perfect open en dicht kan. Bovendien blijft de ronde vorm een blikvanger.

2. Boogramen

Met vouwgordijnen verlies je de organische boogvorm en de vorm is te afgelijnd voor boogramen. Daarom adviseren wij vaak overgordijnen. Let wel: de andere ramen in de ruimte mogen gerust wél aangekleed worden met vouwgordijnen, maar dan in dezelfde kleur als het vouwgordijn voor het boograam.

3. Driehoekige ramen en trapeziumramen

Trapeziumvormige of driehoekige ramen waren vooral een hype in de jaren ’80, maar je vindt ze bijvoorbeeld ook in schuine muren of daken. Deze laatste bekleed je best met textielfolie. Maar bij rechte muren kun je ook kiezen voor verticale lamellen, vouwgordijnen of horizontale jaloezieën.

4. Supersize ramen: extreem hoge of brede ramen

Ramen die 2 verdiepingen hoog zijn kleed je het mooist aan met rolgordijnen of vouwgordijnen – tot 6 m hoog! Superbrede ramen tot 6 m bekleed je met rolgordijnen, ramen tot 10 m breed kun je aankleden met vouwgordijnen.

5. Ramen in miniformaat

Boven kleine ramen in badkamers (of slaapkamers) is er vaak weinig tot geen ruimte voor een montagesysteem. Plisségordijnen – met hun verfijnde plooitjes –bieden dan niet alleen een esthetische oplossing voor kleine ramen, dankzij een easy click system hangen ze vast aan het raam zelf.

Ramen met speciale vormen? Vraag advies op maat

Ook bijzondere ramen in huis? Vraag raad aan de experts van Qurtinz voor de juiste raamdecoratie of gordijn-oplossing. Wij komen tot bij jou met onze showroom aan huis en demonstreren het effect ter plaatse, zodat je een gefundeerde beslissing neemt.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.