Spelen met licht dankzij duo rolgordijnen

Weet jij wat een zebragordijn is? Misschien doet de term duo rolgordijn dan wel een belletje rinkelen. Het duo rolgordijn biedt de oplossing voor klanten die hun glasgordijnen en rolgordijnen in één willen.

Wat is een duo rolgordijn?

Een duo rolgordijn is een horizontaal rolgordijn waarbij twee lagen stof over elkaar schuiven. Hierbij worden twee lagen stof gecombineerd met afwisselend gesloten en transparante banden. Hierdoor zijn ze ideaal voor ruimtes waar je nood hebt aan afwisselend veel of weinig lichtinval.

Jij beslist zelf welke stof er als tweede stofkeuze wordt gebruikt om deze volledig af te stemmen op je interieur. Ook functionaliteit speelt hierbij een belangrijke rol.

Licht of geen licht?

Het grote voordeel van duo rolgordijnen is dat je de lichtinval volledig zelf kan regelen door de stoffen al dan niet over elkaar te schuiven. Indien je je ruimte volledig wil verduisteren, kan je kiezen voor een tweede stof die volledig verduisterend is. Indien de stoffen dan over elkaar worden geschoven, lijkt het alsof het volledige gordijn dan van de verduisterende stof is gemaakt. Als je de gordijnen sluit, bieden zij bovendien ook 100% privacy. Ten slotte kan je kiezen of je deze gordijnen automatisch wil bedienen of met een ketting of stang.

Voordelen van duo rolgordijnen

Naast de troeven van verduistering en privacy, zijn de duo rolgordijnen ook bruikbaar in vochtige ruimtes zoals badkamers. Afhankelijk van de gekozen stof, zijn deze namelijk afwasbaar of behandelbaar zodat deze vochtafstotend zijn. Dat laatste kan bijvoorbeeld handig zijn in de keuken.

Als laatste fungeren de rolgordijnen ook als een warmtebuffer. Bij warm weer wordt dan enkel het licht binnengelaten, terwijl de warmte buiten blijft.

Bij Qurtinz worden duo rolgordijnen steeds op maat gemaakt. Om zeker te zijn dat de afmetingen perfect zijn, komt onze adviseur met veel plezier bij je langs om alles op te meten. Hierdoor ben je 100% zeker van een perfect resultaat. Maak hier alvast je afspraak. Wil je meer inspiratie? Neem dan zeker een kijkje naar onze voorgaande realisaties.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.