Zo kan je je gordijnen schoonmaken

Raamdecoratie brengt sfeer en gezelligheid. Het is ook functioneel want je maakt een kamer donker en creëert meer privacy. Net omdat we gordijnen dagelijks gebruiken, is het onderhoud ervan belangrijk. Elk type gordijn, vraagt een eigen methode bij het schoonmaken. Stof is namelijk een gevoelig materiaal. Geen zorgen: we geven je advies voor elk type gordijnen.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn de ultieme afwerking voor je interieur en een gezellige, warme sfeer in huis. Durf je het aan om ze zelf te wassen? Volg dan heel nauwkeurig de wasvoorschriften die we je meedeelden bij de installatie. Stop ze ook niet te vaak in de wasmachine. Was ze enkel wanneer het echt moet.

Speel je liever op safe? Breng je gordijnen dan naar de wasserij. Zij zijn namelijk experts. Zo behoudt je gordijn zijn vorm en kleur. Qurtinz werkt hiervoor samen met de firma Bedeer.

Houten of aluminium jaloezieën

Of je nu voor jaloezieën in hout of aluminium kiest, een stoflaagje vormt zich al snel. Verwijder het stof met een microvezeldoekje of monteer een kleine borstel op je stofzuiger om de jaloezieën schoon te maken. Vermijd bij houten lamellen het gebruik van poetsmiddelen. Je riskeert namelijk het hout te beschadigen.

We begrijpen dat je er tegenop ziet om tussen de verschillende latjes te poetsen. Kantel daarom de lamellen eerst naar beneden en reinig ze. Kantel ze vervolgens andersom om de achterkant schoon te maken.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een type gordijnen dat makkelijk schoon te maken is. Ga er over met een stofdoek en je vouwgordijn is stofvrij. Snel en eenvoudig, toch?

Je kan ze ook zelf wassen. Verwijder de latjes, maak de koorden los en was de stof op 30 graden. Laat je wasmachine niet te hard zwieren en gebruik geen wasmiddelen. Loop je liever geen risico of weet je niet hoe je de latjes en koorden moet verwijderen? Op zoek naar een specialist met ervaring? Neem dan contact op met firma Bedeer.

Rolgordijnen

Rolgordijnen creëren een strakkere look dan vouwgordijnen. Ze zijn bovendien ook nog eens heel makkelijk in onderhoud. Rol het gordijn volledig uit en stof beide zijden af met een droge doek. Doe dit regelmatig en je houdt de gordijnen goed schoon.

Plisségordijnen

We hebben dit type gordijnen als laatste gehouden omdat plisségordijnen speciallekes zijn. Ze zijn verkrijgbaar in mooie, kwalitatieve stoffen en hebben fijne plooien. Het is een sterk en duurzaam materiaal, maar ietwat moeilijk om schoon te maken.

De plooitjes vangen namelijk snel stof op. Je maakt dit schoon door zachtjes met een kleine borstelkop op de stofzuiger over het gordijn te gaan. Zorg dat de zuigkracht op een lage stand staat. Probeer contact met water te vermijden. Lukt het toch niet om een bepaalde vlek te verwijderen? Dep dan met een lichtvochtige doek.

Met deze tips kan je alvast zelf aan de slag. Twijfel je nog of heb je vragen? Aarzel dan niet om onze experts te contacteren.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.