Dit zijn de interieurtrends voor 2021

Dat 2020 een bizar jaar is geweest, hoeven we niemand nog te vertellen. We moesten massaal thuis blijven en maakten misschien wel plannen voor een nieuw of knus interieur. Een vooruitblik naar betere tijden met nieuwe interieurtrends? Graag! We kijken wat 2021 voor interieurland in petto heeft. Een tip van de sluier: gordijnen zijn meer dan ooit hot topic.

Duurzaamheid troef

Duurzaamheid is meer dan een trend. Het is een manier van leven. In een interieur vertaalt zich dat naar tweedehands meubelstukken of naar het gebruik van materialen met ecologische eigenschappen.

Voor gordijnen is dat niet anders. Zo bestaan er stoffen gemaakt uit gerecycleerd materiaal. Maar gordijnen zijn ook op een andere manier duurzaam. Ze werken isolerend en houden de warmte binnen of buiten, afhankelijk van het seizoen.

Nog meer bubbels

Ja, je leest het goed: een van de trends voor 2021 heet Bright Bubble, synoniem voor een fris interieur. Kleuren met lichte accenten, bijzondere vormen en zachte stoffen staan centraal in deze trend.

Witte muren en een kleuraccent. De combinatie staat garant voor een stijlvolle toets. Ga voor kleuren die aan de natuur doen denken, zoals zonnegeel, grasgroen of luchtblauw. Zolang het geheel neutraal aanvoelt. Kies eventueel voor een rustige print of voor een zachte, aaibare stof.

Warme stoffen

Nieuwe stoffen doen hun intrede. Linnen is een trend die al enkele jaren aanwezig is. De stof verdwijnt ook niet volledig, maar krijgt stevige concurrentie van velvet in warme tinten. Zoals in de nieuwe collecties van Inside.

Velours geeft je woning meteen een stevige dosis luxe en elegantie. En je kan enorm variëren. Van de hele kamer in velvet over een loungestoel als accent tot velvetgordijnen als raamdecoratie. De stof matcht in heel wat kleuren en garandeert eindeloze, bijzondere combinaties. Een stoere keuze die een heleboel warmte brengt. Ook als accent wanneer je de rest minimalistisch of strak houdt.

Kleuren en combinaties

Aardse en neutrale tinten blijven het goed doen. We zien vooral grijs- en zandtinten opduiken. Zeker wanneer je ze met stevige contrasten en intense kleuren zoals dieprood, donkergroen of paars combineert. De kleuren staan in direct verband met de zoektocht naar duurzaamheid en vormen een indirecte link met de dark interiors.

Verschillende materialen worden met elkaar gecombineerd om het kleurcontrast kracht bij te zetten. Wat denk je van overgordijnen in warm oker velours gecombineerd met transparante gordijnen in een aards bruine of olijfgroene tint? Succes gegarandeerd.

Kon’nichiwa

Na wabi-sabi doet japandi haar intrede. Het is de ideale combinatie tussen Japan en Scandinavië, twee stijlen die veel raakvlakken hebben en een warm, sober en rustig interieur voorop zetten. Hoe? Met organische vormen, neutrale kleuren en ultrazachte stoffen.

Linnen gordijnen in een zachte rode of bruine tint passen helemaal in deze beschrijving. Minimalisme en comfort zijn de sleutelwoorden, ook wanneer je in deze stijl gordijnen kiest. Tien punten voor sfeer en gezelligheid.

Hoe je de trends van 2021 naar jouw woning brengt met gordijnen? Daar weet de Qurtinz showroom aan huis raad mee. Maak snel je afspraak online.

Maak een afspraak en kom langs in ons Inspiration House

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Bel mij op

Eén van onze raamdecoratie adviseurs belt jou op wanneer dit jou het beste past.

Wanneer mogen wij je bellen om samen een gepast moment te vinden?
Adres
This field is for validation purposes and should be left unchanged.